10 ianuarie 2012, 15:04 Realitatea moldovenească views 3672
10 ianuarie 2012, 15:04 Realitatea moldovenească views 3672

Lupu despre declaraţiile lui Kuzmin: depăşesc orice normă de cinism

Preşedintele interimar Marian Lupu a criticat dur declaraţiile ambasadorului Federaţiei Ruse în Moldova, Valeri Kuzmin, privind incidentul de la Vadul lui Vodă, cînd un pacificator rus a ucis un tînăr de 18 ani.

Lupu a declarat că „în orice circumstanţe nu poate fi justificată moartea unui om, iar cazul vine să argumenteze, odată în plus, că prin acţiuni concrete trebuie promovată ideea de reformatare a forţelor de pacificare”.

“Reieşind din acea situaţie tragică, care s-a soldat cu pierderea unei vieţi omeneşti, aş califica aceste declaraţii, cu toată ironia cu care au fost făcute, unele care depăşesc orice normă de cinism”, a spus preşedintele interimar.

De menţionat că, luni, Partidul Liberal a depus un demers la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, prin care solicită retragerea lui Valeri Kuzmin din funcţia de ambasador în Moldova.

Anterior, ambasadorul a declarat că tînărul ucis de pacificatorul rus se afla în stare de ebrietate şi conducea un automobil furat. Informaţia însă a fost infirmată de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
29 locuitori

Iachimeni este un sat din raionul Edineţ, în componenţa comunei Constantinovca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 în satul Iachimeni trăiau 29 de locuitori. Localitatea se află la o distanţă de 22 km de oraşul Edineţ și la 224 km de oraşul Chișinău. Satul Iachimeni a fost  întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.