30 mai 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 1007
Legea cetățeniei Republicii Moldova va fi modificată
30 mai 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 1007

Legea cetățeniei Republicii Moldova va fi modificată

Procedura de recunoaștere a cetățeniei Republicii Moldova va fi mai sigură, după ce în legislație vor fi incluse reguli mai stricte, care urmăresc scopul de prevenire a riscurilor în adresa securității statului și a ordinii publice.

Raportul la un proiect de modificare a Legii cetățeniei a fost aprobat de membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, notează Noi.md.

Documentul a fost elaborat de către deputatul din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Igor Chiriac.

Acesta propune o serie de modificări la Legea cetățeniei Republicii Moldova. Astfel, nu toate persoanele născute și domiciliate pe teritoriul Republicii Moldova, care nu dețin cetățenia altor state și solicită recunoașterea cetățeniei țării noastre o vor primi.

Excepția vizează persoanele care, în perioada de examinare a cererii, execută sau au de executat pedeapsa penală privată de libertate în temeiul sentinței instanței de judecată, au antecedente penale nestinse sau se află sub urmărire penală.

Cererile depuse de aceste persoane vor fi respinse, la fel ca și cererile de determinare a apartenenței la cetățenia Republicii Moldova sau de recunoaștere în calitate de cetățeni moldoveni care vor conține informații false sau vor tăinui date pertinente. În acest context, se propune introducerea obligativității coordonării acestor cereri cu Serviciul de Informații și Securitate. Deputatul Igor Chiriac a mai propus extinderea termenului de examinare a cererilor cu încă șase luni.

Proiectul de lege va fi propus spre aprobare în prima lectură în plenul Parlamentului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

lege , cetatenie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1455
Populația:
17757 locuitori

Căuşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Căuşeni. Situat în sud-estul Republicii Moldova la 83 km de Chișinău, oraşul este traversat de rîul Botna şi afluentul lui, Lunguţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 17757 de locuitori. Se presupune că prima atestare documentară a localităţii, datează din 1455. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.