10 ianuarie 2012, 09:58 Realitatea moldovenească views 3533
10 ianuarie 2012, 09:58 Realitatea moldovenească views 3533

AIE discută cu PCRM: au găsit “soluții”, dar nu și un candidat la funcția de șef al statului

După mai bine de o oră de discuţii, luni reprezentanţii tuturor fracţiunilor parlamentare din Alianţa pentru Integrare Europeană și al grupului de negociatori din partea Partidului Comuniștilor s-au arătat mulţumiţi de discuţiile purtate pe marginea alegerii șefului statului. Deși au declarat că nu au ajuns la un numitor comun privind înaintarea unui candidat, politicienii susţin că au fost discutate mai multe soluţii care ar duce la depășirea crizei politice, iar marţi dialogul va continua.

„Tonalitatea, pe care am avut-o în cadrul întîlnirii, ne permite sa sperăm ca vom ajunge la un numitor comun”, a spus secretarul general al PCRM, Iurie Muntean.

Liderul fracţiunii parlamentare al Partidului Liberal, Ion Hadîrcă, a specificat că una dintre soluţii privind alegerea președintelui ar fi şi reluarea discuţiilor privind înlăturarea unor impedimente constituţionale. În același timp, reprezentantul Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, s-a arătat optimist, specificînd că pînă pe 12 ianuarie, cînd expiră termenul înregistrării candidaţilor la șefia statului, va fi “găsită ieșirea din situaţia de criză”.

Liderul fracţiunii Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat că discuţiile cu PCRM nu vor fi atît de ușoare, însă speră că, într-un final, PCRM va participa la alegeri.”Problema este în principiul care se pune la baza alegerii președintelui. Dacă găsim un punct de vedere comun, identificarea unui candidat nu este o problemă”, a menţionat Diacov.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
1021 locuitori

Călimăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Călimăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1021 de oameni. Satul Călimăneşti a fost menționat documentar în anul 1517.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.