09 ianuarie 2012, 15:00 Realitatea moldovenească views 6555
09 ianuarie 2012, 15:00 Realitatea moldovenească views 6555

În Moldova a fost majorat impozitul pentru imobil

În Moldova, din ianuarie 2012, a fost majorat impozitul pentru imobil în oraşe şi municipii şi a fost introdusă impozitarea imobilului reieşind din preţul de piaţă a caselor particulare, loturilor de teren şi construcţiilor în satele şi comunele care fac parte din municipiile Chișinău şi Bălţi. Aceste prevederi se conţin în politica bugetar-fiscală pentru anul 2012, aprobată la finele anului 2011 de Parlament.

Pentru sporirea autonomiei financiare a autorităţilor locale, impozitul maxim la apartamente şi casele particulare, precum şi la loturile de teren în municipii şi oraşe a fost majorat de la 0,25% pînă la 0,3% din baza de impozitare a imobilului, iar impozitul minim – de la 0,02 pînă la 0,05%. Pentru loturile de teren rurale cota minimă va constitui 0,1%, iar cea maxim – 0,3%.

De asemenea, a fost anulată neimpozitarea edificiilor nefinisate. Potrivit amendamentelor, vor fi impozitate toate imobilele, indiferent de gradul de finisare.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
29 locuitori

Iachimeni este un sat din raionul Edineţ, în componenţa comunei Constantinovca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 în satul Iachimeni trăiau 29 de locuitori. Localitatea se află la o distanţă de 22 km de oraşul Edineţ și la 224 km de oraşul Chișinău. Satul Iachimeni a fost  întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.