04 iunie 2016, 15:30 Realitatea moldovenească views 5854
Guvernul va acorda un milion de lei familiilor victimelor de la SMURD
04 iunie 2016, 15:30 Realitatea moldovenească views 5854

Guvernul va acorda un milion de lei familiilor victimelor de la SMURD

Guvernul Filip a anunțat că, familiile victimelor de la SMURD care și-au pierdut viața în tragedia aviatică de la Cantemir vor primi un milion de lei.

O decizie în acest sens urmează să fie aprobată la umătoarea ședință a Executivului.

În seara zilei de vineri, trei iunie, corpurile neînsufleţite ale salvatorilor SMURD Iaşi au fost repatriate cu onoruri de către militarii Armatei Naţionale.

Salvatorii morți în accidentul aviatic sînt: comandantul echipajului, comandor Gavril Doru, de 53 de ani, copilotul, căpitan-comandor Șocae Voicu, 36 de ani, pilot de elicopter, încadrat în structuri militare din 26. iulie 2003, iar în Ministerul Afacerilor Interne al României din 1 septembrie 2008, doctorul Dumea Mihaela - medic specialist medicină de urgență, asistent universitar la Universitatea de medicina si farmacie „Gr. T. Popa" Iași și Sandu Gabriel - asistent medical principal medicină de urgență.

Un elicopter SMURD s-a prăbușit în dupăamiaza zilei de joi, doi iunie, într-o pădure din apropierea satului Haragîș, raionul Cantemir, la o distanță de aproximativ 100 de metri de localitate. Toți membrii echipajului care se aflau la bord au decedat.

Sursa: today.md

Cuvinte cheie:

familie , bani , ajutor , victime , elicopter

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
359 locuitori

Sălcuţa Nouă este un sat din cadrul comunei Cîrnăţenii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Căușeni și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 359 de oameni. Satul Sălcuţa Nouă a fost întemeiat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.