31 mai 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 4184
Salariile medicilor ar putea fi majorate
31 mai 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 4184

Salariile medicilor ar putea fi majorate

Salariile medicilor și ale celorlalţi lucrători din sistemul sanitar ar putea crește, în medie, cu 20 la sută, iar al tinerilor specialiști cu peste 50 la sută.

Asta prevede noul mecanism de salarizare al personalului medical, prezentat la ședința Colegiului Ministerului Sănătății.

Prin această reglementare, Ministerul Sănătăţii doreşte să excludă inegalitatea între tinerii specialiști și medicii cu o vechime mai mare în muncă. Autorii proiectului consideră că acest mecanism îi va determina pe tinerii specialiști să rămână să muncească în ţară.

Potrivit statisticilor, anul trecut, din 350 de absolvenți ai Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemițanu", doar 151 s-au angajat în domeniul sănătăţii.

În prezent, medicii rezidenți beneficiază lunar de bursă în valoare de o mie de lei și un salariu de 1700 de lei, iar după absolvire rămân doar cu leafa. Documentul care prevede noul mecanism de salarizare va fi propus spre aprobare Guvernului, pe parcursul lunii iunie.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

salarii , medic , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
2860 locuitori

Negureni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobruşa, Negureni și Chersac. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Teleneşti şi la 83 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Negureni a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.