14 mai 2016, 10:15 Realitatea moldovenească views 4892
Operațiunea de schimb valutar va putea fi anulată timp de 30 de minute
14 mai 2016, 10:15 Realitatea moldovenească views 4892

Operațiunea de schimb valutar va putea fi anulată timp de 30 de minute

În Republica Moldova, clienții caselor de schimb valutar (CSV) vor beneficia de dreptul de a anula operațiunile lor timp de 30 de minute, notează NOI.md.

Acest fapt este prevăzut de amendamentele la Legea privind reglementarea valutară, pe care Parlamentul le-a adoptat în lectură finală pentru spori protecția drepturilor consumatorilor.

Totodată, clienții instituției de schimb valutar vor fi în drept să solicite anularea operațiunii valutare pînă la finalizarea ei, precum și timp de 30 de minute după realizarea ei.

În ultimul caz urmează să fie respectate anumite condiții: în perioada nominalizată cursul de cumpărare-vînzare a valutei să nu fie schimbat, solicitarea de anulare a operațiunii poate fi înaintată cel tîrziu cu 30 de minute înainte de finalizarea funcționării casei de schimb.

Operațiunea de schimb a valutei se va considera finalizată după încasarea de către client de la CSV a banilor și bonului de casă, iar calcularea termenului de 30 de minute pentru posibila anulare a operațiunii se va efectua de la ora indicată în bonul de casă.

Anularea operațiunii de schimb a valutei după finalizarea ei urmează să se realizeze în baza unei cereri scrise a clientului, la care se va anexa bonul de casă.

Casa de schimb valutar va trebui să restituie clientului banii obținuți în urma schimbului de valută imediat după depunerea cererii lui de anulare a operațiunii, iar dacă ea nu va dispune de mijloacele necesare – cel tîrziu în următoarea zi lucrătoare.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

schimb valutar , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
969 locuitori

Movileni este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Glodeni și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 969 de oameni. Satul Movileni a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.