13 aprilie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 6980
Comisia juridică a Parlamentului a aprobat noua componență a CEC (Doc)
13 aprilie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 6980

Comisia juridică a Parlamentului a aprobat noua componență a CEC (Doc)

Proiectul de hotărîre privind desemnarea unor membri a Comisiei Electorale Centrale va fi examinat la ședința plenară a Parlamentului.

Acest lucru a devenit cunoscut la 13 aprilie, după ce Comisia juridică, numiri și imunități a dat aviz pozitiv proiectului hotărîrii privind noua componență a CEC, relatează NOI.md.

Din vechea componență a CEC compusă din nouă membri au rămas doar trei: secretarul CEC Andrei Volentir, Vasile Gafton și Eduard Răducanu. În noua componență se mai regăsesc: Veaceslav Agrigoroae, Rodica Ciubotaru, Sergiu Gurduza, Maxim Lebedinschi și Alina Russu. Cel de-al nouălea membru al Comisiei urmează a fi desemnat de Președintele țării.

Potrivit șefului Comisiei juridice, deputatei din partea Partidului Democrat (PD) Raisa Apolschi, avizul pozitiv al proiectului hotărîrii privind desemnarea unor membri a CEC este unul oportun și va contribui la reluarea activității membrilor Comisiei, ale căror mandate au expirat la 11 februarie. Dna Apolschi a adăugat că examinarea acestui proiect de hotărîre în Parlament va fi efectuată în două etapă. Inițial deputații vor discuta legalitatea deținerii funcției de membru al CEC de către candidații propuși, iar ulterior – numirea lor.

Reamintim că la 12 aprilie în Cancelaria de stat a Parlamentului a fost înregistratproiectul de hotărîre privind desemnarea unor membri ai CEC. În lista candidaților propuși nu se regăsește actualul președinte al Comisiei Iurie Ciocan.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

parlament , CEC

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1668
Populația:
171 locuitori

Zăicani este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Zăicani a fost menționat documentar în anul 1668.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.