09 aprilie 2016, 09:40 Realitatea moldovenească views 5328
Rusia oferă tinerilor din Moldova noi locuri la buget
09 aprilie 2016, 09:40 Realitatea moldovenească views 5328

Rusia oferă tinerilor din Moldova noi locuri la buget

Potrivit Centrului Rus de Știință și Cultură din Moldova, Universitatea de Stat de Editură și Tipografie „Ivan Fiodorov" de la Moscova (MGUP) va oferi 54 de locuri de studii la buget pentru studenții din țara noastră.

Locurile vor fi disponibile pentru studiile de specialitate și masterat.

Pentru a familiariza tinerii din Moldova cu instituția de învățămînt superior, la Chișinău va sosi o delegație în frunte cu rectorul Universității, profesorul Konstantin Antipov și prorectorul pentru dezvoltare și colaborare cu contingentul MGUP, secretarul executiv al comisiei de admitere Ekaterina Hohlogorskaia. Ei vor susține la 14 aprilie, ora 14.00, în incinta Centrului Rus de Știință și Cultură o întîlnire cu viitorii studenți.

Potrivit rezultatelor concursului „Cele mai bune instituții de învățămînt superior din Rusia" din 2013, MGUP „Ivan Fiodorov" a fost declarată cea mai bună instituție de profil.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Moldova , studii , bursa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
735 locuitori

Bîrlădeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Bîrlădeni, Paladea şi Rujniţa. Satul Bîrlădeni este aşezat pe cursul de sus al rîului Ciuhur, la o distanţă de 9 km de staţia de cale ferată Rediul Mare, la 25 km de oraşul Ocniţa şi la 207 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Bîrlădeni constituia 735 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bîrlădeni datează din anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.