27 decembrie 2011, 16:00 Realitatea moldovenească views 4199
27 decembrie 2011, 16:00 Realitatea moldovenească views 4199

„Moldtelecom” a fost impus să presteze tuturor solicitanţilor servicii de linii dedicate în condiţii avantajoase

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a obligat „Moldtelecom” SA să ofere oricărui furnizor solicitant servicii de linii închiriate – segmente terminale şi segmente trunchi, inclusiv segmente de fibră optică sură, în condiţii nu mai puţin favorabile decît cele de care beneficiază propriile subdiviziuni sau persoanele afiliate.

Potrivit hotărârilor Agenţiei, în cazul în care “Moldtelecom” SA refuză să ofere accesul la serviciile de linii închiriate, furnizorul solicitant este în drept să ceară Agenţiei inspectarea capacităţilor în vederea aprecierii refuzului şi să participe la acest gen de inspecţii.

La fel, “Moldtelecom” SA are obligaţia să elaboreze şi să publice pe pagina sa de Internet, în termen de patru luni de la intrarea în vigoare a deciziilor menţionate, condiţiile de furnizare a serviciilor de linii închiriate în Oferta de Referinţă pentru Linii Închiriate (ORLI) şi în Acordul-tip pentru linii închiriate, care este parte integrantă a ORLI. Aceste documente reprezintă un angajament public al “Moldtelecom” SA de a furniza servicii de linii închiriate oricărui furnizor solicitant în toate locaţiile, în condiţiile şi termenii anunţaţi.

Graţiei deciziei ANRCETI, furnizorii alternativi din Chișinău vor avea posibilitatea prin intermediul liniilor închiriate de la “Moldtelecom” SA să-şi extindă serviciile sale în raioanele republicii, iar furnizorii din raioane, prin aceleaşi linii închiriate, – să procure de la Chișinău servicii de Internet în condiţii mai competitive.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
233 locuitori

Bogdanovca Nouă este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Cimișlia și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 233 locuitori. Satul Bogdanovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.