17 martie 2016, 12:08 Realitatea moldovenească views 5043
10 vinuri moldoveneşti alese în lumea businessului vinicol
17 martie 2016, 12:08 Realitatea moldovenească views 5043

10 vinuri moldoveneşti alese în lumea businessului vinicol

Robert Joseph este unul din 50 cei mai influenţi oameni în lumea businessului vinicol mondial.

A scris 28 de cărţi despre vin, a fondat una dintre cele mai mari competiţii vinicole din lume, London International Wine Challenge, dar şi revista Wine International. Decanter a scris că vorbele acestui domn schimbă trenduri în consumul vinului din secolul 21.

Robert a prezentat vinurile moldoveneşti într-un master class la expoziţia Prowein din Duesseldorf, anunță finewine.md.

Joseph a selectat 10 vinuri şi 3 divinuri moldoveneşti pe care le-a descris rând pe rând. Desigur, toate cele 30 de companii prezente şi-ar fi dorit să ajungă în listă, dar locurile au fost limitate, aşa că expertul s-a văzut nevoit să se oprească doar la logotipurile de mai jos.

Primul venit, primul servit – Riesling 2014 de la vinăria DAC. Să începi master classul cu un aşa vin în patria Rieslingului – asta zice ceva despre vin. Deşi, expertul a remarcat că nu e unul tipic nemţesc. S-a continuat cu Sauvignon Blanc 2014 de la Fautor. „Eu nu susţin neapărat ideea că vinul trebuie asociat cu mâncare. Când spui asta, parcă a-i zice că vinul are nevoie de ceva suplimentar ca să fie bun. Păi, uite, acest SB poate fi băut singur, nu are nevoie de susţinere. E perfect", a spus Joseph.

A urmat Alb de Purcari 2013, pe care maestrul l-a prezentat drept „unul dintre starurile vinicole moldoveneşti. Delicios şi aromat".

Despre vinul Feteasca Neagră 2013 de la Carpe Diem, acesta a spus: „Este una din vinotecile mele preferate, nu doar din Moldova, ci probabil din lume. Eu îi respect pentru că au început cu vânzarea de vinuri, dar nu s-au oprit aici şi au trecut la producere. Feteasca Neagră este un soi cu viitor luminos, vinul e fructat şi aromat, e un vin onest".

La final, o altă constatare care, probabil, o văd mai bine străinii din exterior decât noi acasă. „Rusia a făcut cea mai mare favoare Republicii Moldova impunând embargo în 2006. În ultimii zece ani aici s-a produs o adevărată revoluţie în domeniul calităţii vinului. E timpul să atragem atenţia aici", a încheiat expertul sub aplauzele ascultătorilor veniţi aici din toată lumea.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

vin , business

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.