04 martie 2016, 10:52 Realitatea moldovenească views 6245
Andrian Candu: Vom recurge la excluderea totală a imunităţii parlamentare
04 martie 2016, 10:52 Realitatea moldovenească views 6245

Andrian Candu: Vom recurge la excluderea totală a imunităţii parlamentare

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, insistă asupra excluderii totale a imunităţii parlamentare. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika" de la postul de televiziune „Publika TV".

„Am discutat cu colegii din majoritatea parlamentară. Noi vom merge mai departe cu excluderea totală a imunităţii parlamentare. Vom elabora un proiect de modificare a Constituţiei, care va stipula imunitatea doar pentru activitatea politică şi declaraţiile făcute în calitate de deputat", a spus Candu.

Şeful legislativului consideră că s-a exagerat atunci când deputaţilor le-a fost acordată imunitate parlamentară şi această noţiune a fost interpretată greşit. „S-a făcut abuz cu imunitatea parlamentară. Deputaţii nu pot să beneficieze de imunitate parlamentară atunci când se urcă beţi la volan sau comit altă infracţiune de drept comun. Toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii", a spus oficialul.

Guvernul a votat luna trecută şi a expediat Parlamentului pentru examinare un proiect de modificare a Constituţiei, care presupune limitarea imunităţii parlamentare. Potrivit proiectului, deputaţii pot fi cercetaţi penal sau reţinuţi fără acordul Parlamentul în cazul dacă sunt prinşi în flagrant sau există o sentinţă irevocabilă în privinţa lor.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Andrian Candu , imunitatea , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
2709 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Antoneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2709 oameni. Satul Antoneşti a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.