25 februarie 2016, 10:16 Realitatea moldovenească views 6273
Fructele moldovenești sînt promovate la o expoziție din Dubai
25 februarie 2016, 10:16 Realitatea moldovenească views 6273

Fructele moldovenești sînt promovate la o expoziție din Dubai

Producătorii de fructe din Republica Moldova participă cu un stand național la Expoziția internațională „GulFood 2016", care se desfășoară în perioada 21-25 februarie în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vlad Loghin este prezent la eveniment în scopul reprezentării la nivel înalt a producătorilor autohtoni din sectorul agroindustrial și susținerii eforturilor de promovare și diversificare a piețelor de export.

Expoziția internațională „GulFood" reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente promoționale pentru produsele agroalimentare din Orientul Mijlociu, la care producătorii autohtoni de fructe proaspete și procesate participă al treilea an consecutiv. Participarea agenților economici este susținută de Proiectul „Competitivitatea agricolă și dezvoltarea întreprinderilor" (ACED). Proiectul ACED este un program cu o durată de 5 ani, cofinanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi Corporaţia „Provocările Mileniului".

Obiectivul principal al acestui proiect constă în sporirea succeselor sectorului agricol moldovenesc în producerea şi comercializarea produselor cu valoare adăugată înaltă.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

fructe si legume , expoziție , Dubai

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
484 locuitori

Leca este un sat din cadrul comunei Antoneşti, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Cantemir și la 119 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 484 de oameni. Satul Leca a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.