29 ianuarie 2016, 10:06 Realitatea moldovenească views 6013
Din acest an moldovenii ar putea plăti un nou impozit
29 ianuarie 2016, 10:06 Realitatea moldovenească views 6013

Din acest an moldovenii ar putea plăti un nou impozit

Din acest an, moldovenii ar putea plăti un nou impozit, cel pentru autovehicule. În schimb, taxa de drum va fi exclusă pentru maşinile înmatriculate în ţara noastră. Proiectul de lege face parte din strategia de descentralizare financiară.

Potrivit proiectului de lege privind politica bugetar - fiscală pentru anul 2016,impozitul pentru autovehicule va fi egal cu mărimea taxei de drum plătită de moldoveni în 2015. Plăţile vor fi efectuate către bugetul primăriilor localităţilor unde sunt înmatriculate automobilele.

Ca şi în cazul impozitului pentru bunuri imobiliare, plata fiscală va fi efectuată în două rate: una până la 15 august, iar alta până la 15 octombrie.

La fel, în cazul achitării anticipate, va fi oferită o reducere de 15 la sută din suma impozitului. Aceşti bani vor contribui la consolidarea autonomiei financiare a autorităţilor publice locale.

Autorii documentului estimează că în 2017, din plata impozitului pentru autovehicule, vor fi acumulaţi peste 340 de milioane de lei. Banii vor fi alocaţi de primării pentru reparaţia drumurilor şi străzilor locale.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

impozit , automobil , 2016

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
7006 locuitori

Cojuşna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Cojuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Strășeni și la 16 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7006 oameni. Satul Cojușna a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.