|
Candu: Anticipatele nu sunt o soluţie pentru Republica Moldova
Şeful Legislativului, Andrian Candu, a declarat că alegerile anticipate nu sunt o soluţie pentru Republica Moldova. Totodată, preşedintele Parlamentului a menţionat faptul că anularea votului de învestire a Guvernului este ilegală.
"Ieri şi astăzi cum a fost promis pe parcursul zilelor respective am avut discuţii cu liderii majorităţilor parlamentare. Am discutat cea mai arzătoare temă, evitarea unui blocaj financiar. Guvernul trebuie să activeze şi să ia măsurile necesare. Trebuie prevenite violenţele, protestele trebuie să fie paşnice, iar noi suntem gata să continuăm dialogul cu protestatarii", a precizat Candu.
Potrivit speakerului, alegerile anticipate pot fi declanșate doar în cazul în care este imposibilă alegerea șefului statului.
"Am prezentat colegilor din majoritate revendicările protestatarilor și am încercat să identificăm care sunt mecanismele juridice de a declanșa alegerile anticipate. Am consultat mai multi juriști, inclusiv din Moldova, și am identificat că alegerile anticipate pot fi declanșate doar prin faptul că nu poate fi ales președintele Republicii Moldova", a mai spus Candu.
Totodată, Andrian Candu a anunțat că este deschis și în continuare la dialog cu liderii celor trei grupuri de protestatari.
"Chiar dacă una dintre revendicarile celor care protestează astăzi sunt alegerile anticipate, noi considerăm că trebuie să discutăm. Majoritatea parlamentară consideră că dialogul este destul de important dar la fel de importante sunt consecințele și efectele în ceea ce priveste securitatea cetățenilor. Deciziile pe care le luăm trebuie să fie atât pentru miile de protestatari din Piață și milioanele de cetățeni care așteaptă ca statul să fie stabilizat. Rămânem deschiși comunicării cu cele trei grupuri de prostatari și facem apel la calm. Instituțiile statului sunt gata să asigure securitatea statului si a cetățenilor. Toate protestele trebuie să se desfărșoare în mod pașnic și legal", a declarat speakerul Parlamentului.
În acest sens, președintele Parlamentului a făcut un apel către cei trei lideri ale grupurilor de protestatari:
"Luni chemăm la dialog liderii protestatarilor pentru a analiza aceste revendicări. Fac apel către cei trei lideri ale protestatarilor, dacă chiar le pasă de această țară, să se implice în determinarea priorităților pentru guvernare. Suntem gata să îi luam ca parteneri pentru a determina care sunt prioritățile guvernării și ce măsuri trebuie să luam pentru a face toate reformele necesare", a mai spus Candu.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1807
- Populația:
- 6072 locuitori
Gîsca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Gîsca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Căușeni și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Gîsca alcătuia 6072 de cetăţeni în anul 1997. Satul Gîsca a fost menționat documentar în anul 1807.
Comentarii
(0)