13 decembrie 2011, 12:40 Realitatea moldovenească views 3837
13 decembrie 2011, 12:40 Realitatea moldovenească views 3837

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni – structură netransparentă apărată de M.Ghimpu


Foto: ziuaconstanta.ro 

Deputatul român (PSD), Cristian Rizea, a acuzat într-o conferinţă de presă, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni de lipsa transparenţei în activitatea pe care o desfăşoară, lipsa de profesionalism, de faptul că anual sînt sprijinite proiecte în funcţie de clientela politică.

Acesta a mai ţinut să precizeze că instituţia statului este în continuare condusă de oameni incompetenţi şi a cerut demisia Secretarului de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, deoarece acesta susţine doar asociaţiile din Republica Moldova, promovează interese particulare, ilicite şi aruncă în vînt banii contribuabililor români.

În aprilie 2011deputatul Cristian Rizea a adresat o interpelare secretarului de stat Eugen Tomac, pentru a face publică lista cu beneficiarii proiectelor finanţate de DRP pe perioada mandatului său, interpelare la care nu a primit răspuns nici pînă astăzi.

Preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu a reacţionat prompt la acuzaţiile deputatului Cristian Rizea. El a apreciat declaraţia privind acordarea preferenţială de fonduri asociaţiilor din Republica Moldova drept o speculaţie. Mihai Ghimpu, dimpotrivă, consideră că fondurile acordate de România Republicii Moldova, sînt mici în comparaţi cu banii pe care Federaţiei Rusă îi alocă pentru susţinerea presei de limbă rusă din Moldova.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.