10 decembrie 2015, 16:04 Realitatea moldovenească views 4380
Salariile profesorilor vor fi majorate cu 3%
10 decembrie 2015, 16:04 Realitatea moldovenească views 4380

Salariile profesorilor vor fi majorate cu 3%

Deputații au decis astăzi ca salariile cadrelor didactice din învățămîntul preuniversitar să fie mărite cu 3%. Majorarea va fi aplicată începînd cu luna septembrie 2015.

Potrivit proiectului adoptat în Legislativ, după reexaminarea anuală a salariilor cadrelor didactice s-a constatat că retribuirea profesorilor din învățămîntul preuniversitar este mai mică decît cea prognozată de Guvern și necesită majorare.

Conform documentului, necesarul mijloacelor financiare pentru implementarea proiectului este de 10 mln de lei lunar, respectiv 30 mln de lei pentru anul curent.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

salarii , profesor , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
589 locuitori

Hitreşti este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 589 de oameni. Satul Hitreşti a fost menționat documentar în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.