12 noiembrie 2015, 14:46 Realitatea moldovenească views 5127
Majorarea salariului minim este posibilă în anul viitor
12 noiembrie 2015, 14:46 Realitatea moldovenească views 5127

Majorarea salariului minim este posibilă în anul viitor

Din 2016, salariul minim pe ţară ar urma să fie majorat în funcţie de salariul mediu lunar pe economie oferit în anul precedent. O astfel de prevedere se conţine într-un proiect de lege propus pentru consultări de către Ministerul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei.

Autorii proiectului motivează necesitatea modificării legislaţiei prin faptul că până acum, salariul minim pe ţară a fost menţinut la acelaşi nivel mai mulţi ani la rând, fără să se ia în considerare evoluţia preţurilor de consum, salariul mediu pe economie sau alţi indicatori.

Dacă prevederea va intra în vigoare, cuantumul salariului minim pe ţară în 2016 ar fi de 25% din salariul mediu lunar pe economie, în 2017 – de 30%, în 2018 – 35%, iar în 2019 – de 40%. Astfel, circa 112 mii de angajaţi salarizaţi conform reţelei tarifare unice vor beneficia de majorări ale salariilor.

Proiectul este afişat pentru dezbateri publice pe pagina web: particip.gov.md şi poate fi consultat până pe 24 noiembrie 2015.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

salarii , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
4 locuitori

Voitovca este un sat din cadrul comunei Cuzmin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Camenca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 4 oameni. Satul Voitovca a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.