08 noiembrie 2015, 10:40 Realitatea moldovenească views 5617
Despăgubiri morale de 10 mii de lei pentru actul discriminatoriu
08 noiembrie 2015, 10:40 Realitatea moldovenească views 5617

Despăgubiri morale de 10 mii de lei pentru actul discriminatoriu

Compania de transportare a pasagerilor Remta-Transport-Privat va achita cetăţeanului Moldovei, Maxim Miftahov, 10 mii de lei cu titlu de compensaţii pentru prejudiciul moral cauzat. Asemenea decizie a pronunţat Judecătoria Botanica.

Reprezentanta Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii (CPPEDAE), Larisa Broască, a spus că motiv pentru depunere plângerii a servit actul discriminatoriu al şoferului unui microbuz de pe ruta Nr174, care, invocând lipsa de locuri libere şi dificultatea cu care se deplasează Maxim Miftahov, nu i-a permis să urce.

Potrivit spuselor sale, "păgubitul a depus o cerere la Consiliu, care a solicitat proprietarului companiei să ofere informaţii despre şoferul care a refuzat să transporte o persoană cu dizabilităţi". Însă conducerea companiei a răspuns că situaţia reală diferă de cea relatată de pasager.

Astfel, Maxim Miftahov a depus o plângere în instanţă şi a obţinut drept de cauză, deşi decizia este cu drept de atac. Potrivit datelor consiliului, în ultimii doi ani au fost înregistrate 22 cazuri de discriminare a persoanelor cu posibilităţi limitate.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

compensații , discriminare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1631
Populația:
3964 locuitori

Şuri este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Șuri și Șurii Noi. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3964 de oameni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Drochia și la 189 km de Chișinău. Satul Șuri a fost menționat documentar în anul 1631.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.