06 noiembrie 2015, 17:01 Realitatea moldovenească views 4652
Cine sînt cei opt pretendenți care rîvnesc fotoliul de guvernator al BNM
06 noiembrie 2015, 17:01 Realitatea moldovenească views 4652

Cine sînt cei opt pretendenți care rîvnesc fotoliul de guvernator al BNM

Printre cei care și-au depus dosarul este Nina Schendrea. Aceasta conduce o companie de audit, iar în perioada 1999 - 2013 a activat în sistemul bancar.

Și fostul ministru al Finanţelor Veaceslav Negruţa râvneşte fotoliul de guvernator al BNM. El are 43 de ani și este economist de profesie.

Un alt pretendent este economistul Andrei Sagaidac. Acesta este consultant bancar al unei instituții de profil.

Cel de-al cincilea aspirant la fotoliul de şef al BNM este Igor Olexici, directorul unei companii din domeniul financiar.

Și doctorul în științe economice Oleg Stratulat pretinde funcţia de guvernator. Stratulat este șeful Catedrei Bănci și Activitate Bancară a Academiei de Studii Economice din Moldova.

O altă persoană care ar putea ajunge în fruntea Băncii Centrale este Alexei Golub. Acesta are 34 de ani și este jurist la o bancă din țară.

Și Andrei Ceban ar putea deveni guvernatorul Băncii Naționale. Fiind în vârstă de 33 de ani, el este șeful secției credite a unei bănci.

Un alt pretendent este preşedintele Ligii Bancherilor din Moldova, Dumitru Ursu. Acesta a ocupat funcția de preşedinte al Asociaţiei Băncilor din Moldova.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

BNM , banca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
560 locuitori

Bezeda este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Bezeda este un sat mic, situat pe malul Prutului, la o distanţă de 33 km de oraşul Briceni, la 25 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 248 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 560 de oameni. Satul Bezeda a fost întemeiat în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.