27 octombrie 2015, 14:51 Realitatea moldovenească views 6885
Despre diplomații străini și accesul lor la datele personale ale moldovenilor (Video)
27 octombrie 2015, 14:51 Realitatea moldovenească views 6885

Despre diplomații străini și accesul lor la datele personale ale moldovenilor (Video)

«Consulii străini nu au acces direct însă au o interfață unde funcționarul consular străin introduce datele personale pe care le prezintă benevol persoana fizică (seria buletinului de identitate, codul numeric personal (IDNP) ș.a.) în procesul de solicitare a unor servicii consulare de la ambasadă sau consulat.

De o astfel de interfață beneficiază, în prezent, Serviciul Consular al României în Republica Moldova și Centrul Comun de Eliberare a Vizelor din cadrul Ambasadei Ungariei în Republica Moldova», a declarat șeful Direcției juridice și relații cu publicul din cadrul Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP), Nicolae Lungu, pentru Viza.md.

«Interfața oferită de autoritățile moldovenești nu este legată de Registrul de Stat al Populației Republicii Moldova. Nu există un acces direct la aceasta. Prin acea interfață se dau răspunsuri afirmative sau negative prin cifre precum: există sau nu un astfel de cetățean, este corect sau nu IDNP-ul etc.

Subiectul accesului direct al reprezentanților altor state la datele personale ale cetățenilor Republicii Moldova a fost ridicat și discutat în nenumărate rînduri», a menționat Nicolae Lungu.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

acces , consulat , informatia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1545
Populația:
18320 locuitori

Străşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Străşeni. Amplasat în partea centrală a republicii, în valea rîului Bîc, oraşul Străşeni este situat la 23 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 18320 locuitori. Prima atestare documentară a satului Străşeni datează din 1545, cînd Alexandru Voievod, domnul Moldovei, confirma mănăstirii Pobrata o jumătate de moşia Străşenilor.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.