|
Cei mai buni pedagogi din Republica Moldova au primit diplome din partea Guvernului
Prim-ministrul Valeriu Streleț a participat la festivitatea organizată cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţămînt, care a avut loc astăzi în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac", a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.
În discursul său, șeful Executivului a menționat că în această zi elevii, părinții, toți oamenii aduc comunității pedagogice sincere mulțumiri pentru munca, dăruirea și efortul depus în educarea viitorului țării noastre. „Fiecare din noi, oriunde ne-am afla, oricare poziție sau funcție am ocupa, indiferent de succesele și realizările pe care le-am obținut, toate acestea le datorăm în cea mai mare parte profesorilor noștri", a declarat Valeriu Streleț.
Prim-ministrul a subliniat rolul pe care îl au pedagogii în protejarea valorilor naționale, a limbii române și istoriei neamului. „Dumneavoastră, dascălii noștri, ați fost și sînteți cei care cultivați copiilor, iar prin ei și nouă, părinților, virtuțile de a fi cetățeni responsabili, de participare activă în tot ce înseamnă politici publice atît în domeniul educație, dar și în alte domenii de interes public", a spus Premierul.
Totodată, Valeriu Streleţ a recunoscut existența unor restanțe la capitolul condiții materiale ale pedagogilor și a promis că Guvernul depune toate eforturile pentru a elabora și implementa un sistem de remunerare și motivare bazat pe performanță în domeniul educației. În acest sens, Premierul s-a referit la noul Cod al Educației, Strategia Educație 2020, dezvoltarea resurselor umane, susținerea din partea partenerilor de dezvoltare. Prim-ministrul a mai menționat că pentru a promova reformele necesare în educație este nevoie de stabilitate politică și socială, fără de care nici o reformă nu poate fi implementată, nici o societate nu poate prospera.
Cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţămînt, Prim-ministrul a decernat Diplomele Guvernului celor mai buni pedagogi din Republica Moldova.
Ziua profesională a lucrătorilor din învăţămînt se sărbătorește pe 5 octombrie și reprezintă un simbol al conştientizării, înţelegerii şi aprecierii contribuţiei vitale pe care profesorii o aduc educaţiei şi dezvoltării societăţii. UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Profesorilor (World Teachers' Day) pe 5 octombrie 1994.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1642
- Populația:
- 1075 locuitori
Gălăşeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gălăşeni și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîșcani și la 196 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1075 de oameni. Satul Gălășeni a fost menționat documentar în anul 1642.
Comentarii
(0)