29 noiembrie 2011, 15:12 Realitatea moldovenească views 4753
29 noiembrie 2011, 15:12 Realitatea moldovenească views 4753

Pavel Grigorciuc – Tineretul preferă internetul

Tînăra generaţie nu se abonează la mass-media tradiţională, ia toată informaţia din reţeaua Internet, a declarat vineri la conferinţa de presă de la reprezentanţa ARŞI RIA Novosti în RM şi AŞ Novosti-Moldova „FMMEA-2011: media şi sfidările lumii contemporane adresate comunităţii informaţionale” bloggerul Pavel Grigorciuc.

Grigorciuc consideră că tînăra generaţie se interesează puţin de mass-media tipărită, de emisiunile politice televizate, află toată informaţia de pe Internet. El a menţionat de asemenea că în primul rînd tineretul deschide siteurile reţelelor sociale, apoi diverse bloguri şi în ultimul rînd siteurile informaţionale.

„Bloggerii nu sînt jurnalişti profesionişti – este un fapt, dar din fericire sau spre regret, acel stil şi gen, prin care ei expun informaţia, este mai popular în rîndurile tineretului de astăzi”, - a menţionat Grigorciuc.

El şi-a expus opinia şi în legătură cu evoluţia raperului rus Dino MC, care în formă de recitativ a citit ştiri pe siteul RIA Novosti. „Eu personal voi saluta faptul, dacă această se va produce şi pe siteul AŞ Novosti-Moldova şi consider că seriozitatea unora din mediile moldoveneşti de informare trebuie înlăturată şi apropiate de tineret, apelînd, spre exemplu, la metodele bloggerilor”, - a spus Grigorciuc.

„Graţie evoluţiei acestui raper rus, după părerea mea, siteul RIA Novosti a acumulat un număr mare de vizite şi de asemenea tineretul s-a familiarizat cu un siteu informaţional serios, ceea ce este un mare plus”, - a specificat Pavel Grigorciuc.

În final el a menţionat că FMMEA-2011 a lăsat o impresie foarte bună, deoarece „graţie acestui forum jurnaliştii şi bloggerii din diferite ţări au reuşit să se întîlnească şi să comunice la teme importante pentru dînşii”.

 

 Sursa: newsmoldova.md 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1066 locuitori

Hănășenii Noi este un sat și comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hănășenii Noi și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1066 de oameni. Satul Hănășenii Noi a fost menționat documentar în anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.