26 septembrie 2015, 09:45 Realitatea moldovenească views 6616
Persoanele vîrstnice vor primi ajutor material
26 septembrie 2015, 09:45 Realitatea moldovenească views 6616

Persoanele vîrstnice vor primi ajutor material

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate, persoanele vulnerabile de vîrsta a treia vor primi ajutor material din partea statului, informează NOI.md.

5,5 milioane de lei au fost alocați din partea Fondului republican de susținere socială a populației pentru a fi acordați anul curent persoanelor vîrstnice.

În municipiul Chișinău vor fi acordate ajutoare unice de cîte 500 de lei la 900 de persoane, cu vîrsta de 75 ani și mai mult, ce nu dețin pensii mai mari de 1100 de lei și nu au beneficiat de nici un fel de ajutor material în anul 2015.

Potrivit Galinei Duca, reprezentant al Fondului republican de susținere socială a populației, persoanele în etate din municipiu Chișinău își vor putea ridica ajutorul oferit de la banca Moldindconbank, iar cei din alte raioane și municipii ale țării – de la oficiile poștale.

În anul 1990, la sesiunea a 45-a a Adunării generale a ONU a fost aprobată Hotărîrea de a marca în fiecare an, la 1 octombrie, Ziua Internațională a Oamenilor în Etate.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

ajutor material , Moldova , pensionarii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
1603 locuitori

Vişniovca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Vişniovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1603 oameni. Satul Vişniovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.