08 septembrie 2015, 11:45 Realitatea moldovenească views 6498
Președintele Moldovei a refuzat să demisioneze
08 septembrie 2015, 11:45 Realitatea moldovenească views 6498

Președintele Moldovei a refuzat să demisioneze

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a refuzat să-și prezinte demisia, în pofida cererilor înaintate de protestatari. „Demisia președintelui nu este în interesul comunității, în interesul țării", a explicat șeful Aparatului președintelui, Ion Păduraru.

Acțiunile de protest din Chișinău au început la 6 septembrie, amintește „TASS". Manifestațiilesînt organizate de Platforma civică „Dreptate și Adevăr", care se pronunță pentru integrarea europeană. Guvernul la fel sepronunțăpentru integrarea în UE, însă are viziuni diferite cu Platfotma „DA" în ceea ce ține de procesul de integrare.

Printre altele, protestatarii au cerut demisia președintelui țării, a Guvernului și conducerii organelor de drept. De asemenea, manifestanții cer organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1109 locuitori

Răculeşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăşeşti și Răculeşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Răculeşti a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.