12 august 2015, 15:09 Realitatea moldovenească views 6620
ANRE a eliberat licenţă pentru un nou furnizor de energie electrică
12 august 2015, 15:09 Realitatea moldovenească views 6620

ANRE a eliberat licenţă pentru un nou furnizor de energie electrică

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a eliberat licenţă pentru un nou furnizor SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord", societate creată în urma reorganizării prin separare a SA „Reţelele Electrice de Distribuţie Nord" (RED Nord) şi SA „Reţelele Electrice de Distribuţie Nord-Vest" (RED Nord-Vest), transmite IPN.

Potrivit ANRE, noua companie a fost fondată din contul patrimoniului RED Nord şi RED Nord-Vest, transmis ca rezultat al reorganizării acestora. După acest proces, drepturile şi obligaţiile celor două companii aferente activităţii de furnizare a energiei electrice au fost preluate de către „Furnizarea Energiei Electrice Nord". Prin licenţa eliberată de către ANRE, noua întreprindere are dreptul de a furniza energie electrică la tarife reglementate prin reţelele de distribuţie ale RED Nord şi RED Nord-Vest.

În acelaşi timp, Consiliul de Administraţie al ANRE a retras, în baza cererilor depuse, licenţele pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, deţinute de cele două companii. În prezent, acestea deţin doar licenţe pentru activitatea de distribuţie a energiei electrice.

Anterior, ANRE a eliberat licenţă pentru furnizarea energiei electrice şi companiei ÎCS „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie", întreprindere creată ca rezultat al reorganizării prin separare a companiei ÎCS „Red Union Fenosa", care în prezent prestează doar servicii de distribuţie a energiei electrice.

Acţiunile ANRE fac parte din agenda de implementare a Pachetului Energetic II, care prevede transpunerea în legislaţia naţională a unui şir de directive şi regulamente europene ce vizează liberalizarea pieţei de energie electrică în beneficiul consumatorilor finali.

Sursa: www.ipn.md

Comentarii

 (1)
  • #1 145789 Răspunde Citează selecţia
    Цель пертурбаций не ясна. Или банальное увеличение офисного планктона и руководящих мест для подросших деток-внуков правителей?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
597 locuitori

Alexeuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 597 de oameni. Satul Alexeuca a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.