06 august 2015, 16:35 Realitatea moldovenească views 6805
Pâinea se poate scumpi cu până la 15%
06 august 2015, 16:35 Realitatea moldovenească views 6805

Pâinea se poate scumpi cu până la 15%

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Asociaţia Brutarilor din Republica Moldova a înştiinţat autorităţile despre intenţia de majorare, motivând prin preţurile mai înalte la făină, dar şi prin majorările de tarife la gaze şi energia electrică. Anunţul a fost făcut joi, 6 august, de către ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Ion Sula, transmite IPN.

Ministrul a declarat, la o conferinţă de presă, că intenţia brutarilor urmează să fie examinată la şedinţa Consiliului pe Produs şi în acest sens asociaţiei i s-a solicitat să prezinte calcule minuţioase, iar în termene proxime urmează a fi luată o decizie.

Directorul Combinatului de panificaţie „Franzeluţa", Victor Cojocaru, a declarat că producătorii de pâine înregistrează pierderi de mai multă vreme. 80% din pâinea produsă de „Franzeluţa" înregistrează o rentabilitate sub cota zero. Scumpirile sunt inevitabile, însă a rămas să se decidă cu cât. Estimativ, o pâine care costă acum 4 lei se va vinde cu

30-40 de bani mai mult.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

preţ , pîine , majorare , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
1105 locuitori

Slobozia-Şirăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Slobozia-Şirăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1105 oameni. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.