26 iulie 2015, 11:00 Realitatea moldovenească views 8133
Numărul migranților moldoveni în Rusia a scăzut
Foto: trm.md
26 iulie 2015, 11:00 Realitatea moldovenească views 8133

Numărul migranților moldoveni în Rusia a scăzut

Comparativ cu luna iulie anul trecut, numărul cetăţenilor migranţi în Rusia din Republica Moldova a scăzut cu 8%, din Tadjikistan - 15%, Uzbekistan - 16%, Kîrgîzstan - 6%- în schimb, numărul cetățenilor din Belarus și Kazahstan a crescut cu 32 și 20%, respectiv, în timp ce numărul ucrainenilor a crescut cu 40%.

De remarcat faptul că numărul lucrătorilor migranți din Rusia nu s-a diminuat, în ciuda părerii că din cauza devalorizării rublei, Rusia și-a pierdut atractivitatea în calitate de angajator.

Potrivit Serviciului Federal de Migrație, la începutul lunii iulie 2015, în Rusia se aflau circa 9 mil. 200 de mii. de cetățeni din țările CSI (un an în urmă numărul străinilor sosiţi era estimat ca fiind de 8 mil. 900 mii.).

Sursa: www.viza.md

Cuvinte cheie:

Moldova , moldovenii , Rusia , migratie

Comentarii

 (1)
  • #1 vanessa Răspunde Citează selecţia
    Их меньше не стало, просто они все получают российские паспорта по программе переселения, чтоб ездить на заработки без проблем
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
756 locuitori

Şipca este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şipca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 3 km de orașul Șoldănești și 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 756 de oameni. Prima mențiune documentară certă a localității datează din anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.