22 iunie 2015, 11:50 Realitatea moldovenească views 5759
Experți Rosspotrebnadzor se află în R. Moldova
Foto: vk.com
22 iunie 2015, 11:50 Realitatea moldovenească views 5759

Experți Rosspotrebnadzor se află în R. Moldova

O delegaţie a Serviciului federal de protecţia a consumatorului din Federaţia Rusă (Rosspotrebnadzor) se află, în perioada 22-24 iunie, în Republica Moldova. Experţii ruşi vor analiza situaţia la companiile producătoare de conserve din fructe şi legume.

Ion Sula, ministrul în exerciţiu al agriculturii şi industriei alimentare, a declarat pentru IPN că luni, 22 iunie, va avea o întrevedere cu experţii ruşi, la care va participa şi conducerea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. După aceasta experţii vor merge la mai multe companii producătoare de conserve şi vor avea o vizită în UTA Găgăuzia.

Rezultatele vizitei vor fi comunicate conducerii Rosspotrebnadzor, care va lua o decizie. Ion Sula este optimist că producătorii de conserve vor putea să reia exportul pe piaţa rusească deoarece Republica Moldova are toate capacităţile să asigure calitatea conservelor şi inofensivitatea lor.

Federaţia Rusă a introdus embargo la importul de conserve din Republica Moldova în vara anului trecut.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Rusia , fructe si legume , agricultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1448
Populația:
770 locuitori

Făgureni este un sat din cadrul oraşului Străşeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Strășeni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 770 locuitori. Satul Făgureni a fost menționat documentar în anul 1448 cu numele Curluceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.