11 noiembrie 2011, 14:30 Realitatea moldovenească views 4989
11 noiembrie 2011, 14:30 Realitatea moldovenească views 4989

Moldova în topul celor mai favorabile ţări pentru creşterea copiilor

Moldova ocupă locul 40 în topul celor mai favorabile ţări pentru creşterea copiilor. Organizaţia internaţională "Save the Children" a realizat un clasament al statelor, care oferă cele mai bune condiţii pentru viaţa copilului. Potrivit studiului, Republica Moldova se află printre ţările dezvoltate.

Cele mai bune condiţii pentru dezvoltarea copiilor le oferă Norvegia. Anume această ţară scandinavă ocupă prima poziţie în lista celor 164 de state favorabile pentru naşterea şi creşterea copilului. În acest clasament Republica Moldova ocupă locul 40. România se află pe poziţia 36, iar Ucraina - pe 39.

Pe ultimele locuri în rating se află Guineea, Nigeria şi Afganistan. Studiul a fost realizat în baza a câtorva indicatori: mortalitatea mamelor la naştere, numărul de femei care folosesc metode moderne de contracepţie, volumul ajutorului social pentru mame, nivelul studiilor şi raportul dintre salariile bărbaţilor şi al femeilor. Un factor important al acestei cercetări a fost şi numărul de femei, care ocupă funcţii de conducere în structurile de conducere ale ţării.

 

Sursa: news.moldova.ms

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
25 locuitori

Cucioaia Nouă este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 25 de oameni. Satul Cucioaia Nouă a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.