10 noiembrie 2011, 09:46 Realitatea moldovenească views 4200
10 noiembrie 2011, 09:46 Realitatea moldovenească views 4200

La Chişinău a fost lansată broşura „Identitatea civică şi integrarea europeană”

O culegere cu discursuri şi opinii privind problema identităţii şi statalităţii Republicii Moldova a fost editată la Chișinău. În broşură au fost incluse discursurile experţilor, expuse în cadrul conferinţei ştiinţifice internaţionale „Identitatea civică şi integrarea europeană – factori ai consolidării statalităţii moldoveneşti”, desfăşurată între 5 şi 7 octombrie curent la Vadul lui Vodă.

Broşura a fost editată într-un tiraj limitat de doar 75 de exemplare, şi, potrivit autorilor, poate fi utilă atît studenţilor de la istorie, sociologie sau politologie, cît şi altor studenţi. „Astăzi analizăm culegerea, facem un schimb de opinii referitor la problemele curente din actualitatea noastră moldovenească şi încercăm să prognozăm unele perspective de viitor. Cu alte cuvinte, ne ocupăm cu nişte chestiuni academice, dar şi care ţin de practica noastră cotidiană”, a spus unul din organizatorii conferinţei internaţionale, istoricul, Sergiu Nazaria.

La rîndul său, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Bulgare în Republica Moldova, Georgi Ponayotov, a menţionat că problemele discutate în cadrul conferinţei de la Vadul lui Vodă reprezintă cele mai fierbinţi probleme moldoveneşti, deşi, în opinia diplomatului, „Moldova şi moldovenii au o identitate seculară”.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1631
Populația:
3402 locuitori

Mîndîc este un sat şi comună din raionul Drochia. Mîndîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Drochia și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3402 oameni. Satul Mîndîc a fost menționat documentar în anul 1631.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.