10 aprilie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 9300
În Moldova va fi adus Focul Sfânt de la Ierusalim
10 aprilie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 9300

În Moldova va fi adus Focul Sfânt de la Ierusalim

De Paşti, Focul Sfânt va fi adus de la Ierusalim de o delegaţie condusă de către Înalt Preasfinţia Sa Mitropolitul Vladimir, anunţă Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove.

În Israel, Înalt Preasfinţia Sa se va întâlni cu Preafericitul Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, şi va participa în seara zilei de vineri la săvârşirea Prohodului Domnului şi la procesiunea de preluare a Focului Sfânt din Sâmbăta Paştelui.

La Chişinău, Lumina Sfântă va fi întâmpinată în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului" în seara zilei de sâmbătă între orele 19:00 şi 20:00. Aici va fi împărţit preoţilor şi credincioşilor.

Lumina Sfântă este considerată de către creştinii ortodocşi o minune care se întâmplă în fiecare an la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui Ortodox.

Mulţi o consideră cea mai veche minune anuală atestată a lumii creştine. Aceasta a fost documentată consecvent din 1106, menţiunile anterioare fiind sporadice.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

Focul Haric , Paste , Ierusalim , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1147 locuitori

Halahora de Sus este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Halahora de Jos,  Halahora de Sus, Chirilovca. Satul Halahora de Sus se află la o distanță de 15 km de oraşul Briceni, la 36 km de staţia de cale ferată Ocniţa şi la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1147 de oameni. Prima atestare documentară a satului Holohoreni din ţinutul Hotin datează din mai 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.