09 aprilie 2015, 10:58 Realitatea moldovenească views 7875
Rezultatele alegerilor locale sînt imprevizibile, - expert
09 aprilie 2015, 10:58 Realitatea moldovenească views 7875

Rezultatele alegerilor locale sînt imprevizibile, - expert

Campania electorală pentru scrutinul local preconizat pentru vară va fi cea mai dură şi mai murdară din istoria electorală a Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de către analistul politic Victor Gurău, consilier municipal din partea PCRM, în cadrul emisiunii „Pahomi" de la postul de televiziune „Realitatea TV", transmite IPN.

Potrivit lui Gurău, partidele de la guvernare vor încerca şi de această dată, ca şi la scrutinul parlamentar din 30 noiembrie, să dirijeze electoratul către votul geopolitic. „În Republica Moldova noi avem o oligarhie instituţionalizată, care nu va ceda puterea şi va face tot posibilul ca să se menţină cât mai mult la putere", a spus analistul.

Gurău crede că partidele care se află acum la guvernare nu au un candidat puternic pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, care ar putea să câştige alegerile. „Oligarhii de la guvernare nu au şanse să câştige alegerile pe cale democrată. Oamenii sunt foarte dezamăgiţi în guvernare. Să luăm protestul din 5 aprilie, unde majoritatea protestatarilor erau în vârstă, dar reprezentau toate segmentele vieţii politice, de la stânga la dreapta. A fost un protest social", a adăugat Gurău.

Victor Gurău consideră că scrutinul local va aduce multe surprize, în special pentru municipiul Chişinău. „Rezultatele alegerilor locale, în special pentru Chişinău, sunt imprevizibile, cred că niciun analist nu va putea să facă previziuni măcar pe aproape. Cred că alegerile locale din Chişinău vor da peste cap toate calculele partidelor oligarhiste", a declarat Gurău.

Anterior, Victor Gurău a declarat de mai multe ori că intenţionează să candideze la funcţia de primar al capitalei.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

alegeri , localitati , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
2240 locuitori

Delacău este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Delacău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2240 de oameni. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1455.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.