13 februarie 2015, 10:15 Realitatea moldovenească views 10210
Leanca: Daca se vrea o alianta cu PCRM, sa se declare clar
13 februarie 2015, 10:15 Realitatea moldovenească views 10210

Leanca: Daca se vrea o alianta cu PCRM, sa se declare clar

Dupa ce nu a fost votat astazi in functia de prim-ministru, Iurie Leanca, a declarat, in cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune a declarat ca au exista anumite aranjamente in culise.

"De la comunisti nu m-am asteptat la sustinere. Ieri nu au dat un mesaj clar. Au spus ca vor sa vada componenta. Sentimentul pe care l-am trait ieri si care mi s-a confirmat si astazi a fost ca au fost anumite aranjamente, nu neaparat transparente, nu neaparat cunoscute si de mine. Banuiesc ca anumiti actori politici ar fi facut aceste intelegeri cu comunistii. Linia comunistilor a fost destul de sinusoidala. Ba au zis ca sustin neconditionat, ba au zis ca nu le place de mine. Ieri au zis ca nu au obiectii la persoana mea, s-au referit la un coleg, care a fost propus in Guvern, la ministrul Educatiei, ceea ce mi se pare absolut neobiectiv, cand in sfarsit, dna Sandu a reusit sa initieze reforme atat de necesare pentru a avea o educatie de calitate.", a declarat Iurie Leanca.

Intrebat daca este adevarat ca nu ar fi fost dorit in aceast functie de proprii-i colegi, Leanca a evitat sa raspunda clar. "Nu am nicio intentie sa comentez declaratiile, intentiile altora. Orasul nostru mic e plin de zvonuri. Am auzit ca maine s-ar putea gasi un alt candidat deja, din partea partidului pe care am onoarea sa-l reprezint. Sa vad daca acest zvone corect sau nu. Daca este corect, voi fi nitel surprins, pentru ca sunt si prim-vicepresedinte al PLDM. As fi asteptat sa fiu consultat in momentul in care s-a identificat un candidat sau altul.", afirma premierul desemnat.

Iurie Leanca a dat de inteles ca se pregatesc formarea unei aliante tacite PLDM-PD-PCRM. "Nu poate fi functionabil un astfel de aranjament. Daca se vrea o alianta tacita, dar oricum e o alianta cu PCRM, atunci, ei bine, cei care intentioneaza sa actioneze intr-o astfel de maniera, sa declare clar: Ne dorim sa lucram (aceste 2 partide) cu PCRM. Atunci va fi foarte clar si lumea va intelege. In campanie PLDM a mers cu lozinci destul de puternice anticomuniste. Din punctul meu de vedere, ar fi extrem de riscanta o coalitie cu PCRM, ar insemna sa nu ne respectam angajamentele fata de membrii de partid si cetatenii RM.", a punctat Leanca.

"Cu comunistii nu sunt gata sa merg intr-o coalitie. Daca am fi avut o majoritate stabila cu PL, sigur ca am fi cautat mecanisme de conlucrare cu PCRM, ramane a fi o forta importanta. Daca am fi putut sa-i angajam, oferindu-le anumite pozitii de control, ar fi fost altceva.", a adaugat Leanca.

Sursa: inprofunzime.md

Cuvinte cheie:

prim-ministru , Iurie Leanca , alianta , PCRM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
5252 locuitori

Dezghingea este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Dezghingea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5252 de oameni. Satul Dezghingea a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.