04 noiembrie 2014, 12:11 Realitatea moldovenească views 4995
De ce dolarul bate record dupa record
Foto: telegraf.com.ua
04 noiembrie 2014, 12:11 Realitatea moldovenească views 4995

De ce dolarul bate record dupa record

Moldovenii din afara tarii au trimis acasa prin banci in primele noua luni ale acestui an 1,25 miliarde de dolari, suma ce depaseste incasarile totale din 2013. Chiar si cu o asemenea oferta de valuta, dolarul se apropie vertiginos de pragul de 15 lei. Maine, moneda americana va inregistrat un nou record - 14 lei si 83 de bani. Este rezultatul cresterii economiei Statelor Unite, afirma Banca Nationala.

14 si 92 de bani pentru un dolar. A fost cursul maxim inregistrat la casele de schimb valutar. De fapt, astazi moneda americana a cunoscut cel mai inalt nivel de la punerea in circulatie a valutei. Oficial, cursul a fost de 14 lei si 80 de bani.

Reprezentantii Bancii Nationale nu pot spune ce se va intampla in continuare in relatia leu-dolar, dar afirma ca totul este sub control.

In decurs de un an, dolarul a crescut fata de leu cu 13 procente. Anul trecut in noiembrie un dolar costa 12 lei si 84 de bani. O mare parte din produsele de import se platesc in dolari, asa ca nu este exclus sa asistam la majorari de pretul, in special la carburanti.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

valută , dolarul , bani , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
7250 locuitori

Talmaza este un sat şi comună din raionul Ștefan Vodă. Este unicul sat din componența comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă și la 94 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7250 de oameni. Satul Talmaza a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.