08 octombrie 2014, 14:21 Realitatea moldovenească views 10631
De la începutul anului, peste 9 mii de moldoveni au primit interdicţie de a intra în Rusia
Foto: unise.ru
08 octombrie 2014, 14:21 Realitatea moldovenească views 10631

De la începutul anului, peste 9 mii de moldoveni au primit interdicţie de a intra în Rusia

De la începutul anului, de când au intrat în vigoare reguli mai stricte pentru migranţi, peste 9 mii de moldoveni au primit interdicţie de a intra pe teritoriul Federaţiei Ruse. Oamenii sunt coborâţi din tren sau întorşi înapoi de la aeroport, fără prea multe explicaţii. Mulţi dintre cetăţenii noştri spun că au fost şocaţi să afle că figurează în "lista neagră" a Serviciului Federal de Migraţie din Rusia.

Reprezentanţii companiei aeriene recunosc că, zilnic, sunt întoarse înapoi cel puţin 10 persoane. Aceştia spun că pasagerii sunt informaţi dacă au interdicţia de a intra pe teritoriul Rusiei doar după ce procură biletul la avion. Ulterior, costul integral al biletului este restituit.

Mihaela Camerzan, reprezentatul unei companii aeriene: «Listele date sunt verificate după ce se procură biletul. S-a făcut un acord între companie şi autorităţile din Federaţia Rusă. Ca să fie verificate aceste liste de pasageri ca să nu ne trezim cu situaţii de acest gen că pasagerul ajunge acolo şi este întors înapoi pentru că asta ne dă şi nouă mai multe bătăi de cap, reţinerea curselor, pasagerul trebuie adus în 24 de ore înapoi acasă, e o situaţie complicată».

Între timp, Liliana afirmă că pe portalul Serviciului Federal de Migraţie din Rusia nu şi-a găsit numele în lista de intredicţie.

Alexandr Kalinin, preşedinte, Congresul diasporei moldoveneşti din Rusia: «Mulţi cetăţeni încearcă să verifice dacă au interdicţie să intre pe teritoriul rus pe situl serviciului Federal de Migraţie din Rusia, acest portal este unul informaţional, acolo nu se conţine informaţia integrală despre persoanele care au interdicţie. La moment există 12 servicii ale Federaţiei Ruse care pot interzice accederea moldovenilor pe teritoriul rus».

Menţionăm că săptămâna trecută, în oraşul Breansk, din trenul Chişinău-Moscova, au fost întorşi înapoi circa 80 de cetăţeni moldoveni. Pentru a evita astfel de cazuri, Congresul Diasporei Moldoveneşti oferă informaţii şi asistenţă pentru cetăţenii Republicii Moldova care vor să plece în Rusia la numărul
373 99 608 999.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

migratie , Rusia , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2157 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mana, Lucăşeuca și Selişte. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Orhei și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2157 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.