02 octombrie 2014, 16:16 Realitatea moldovenească views 11094
Fundaţia Universitară a Mării Negre are o filială la Chişinău
Foto: trm.md
02 octombrie 2014, 16:16 Realitatea moldovenească views 11094

Fundaţia Universitară a Mării Negre are o filială la Chişinău

La Chişinău a fost inaugurată, miercuri, o filială a Fundaţiei Universitare a Mării Negre. Invitatul de onoare la acest eveniment a fost preşedintele şi fondatorul Stratfor, George Friedman, care a susţinut o prelegere pe o temă legată de securitate şi energie la Marea Neagră, anunţă Radio Moldova.

În cadrul festivității de lansare au fost puse în discuție mai multe subiecte, printre care situația din regiunea Mării Negre. În cadrul discuțiilor a fost relevat faptul că în prezent nu există o securitate stabilă în această regiune.

În acest context a fost menționat că este important a se vedea viitorul Rusiei, cum va evolua starea de lucruri în Ucraina, dar și relațiile dintre țările bazinului Mării Negre și alte regiuni ale Uniunii Europene.

În debutul lansării filialei Chișinău, Liviu Bota, ambasadorul României la ONU și OSCE, a ținut să sublinieze că actualmente nu este o agendă comună pentru țările riverane Mării Negre, nu este o identitate comună a regiunii, iar toate aceste aspecte urmează să fie discutate în continuare în cadrul evenimentului.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
93 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 93 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.