09 iulie 2014, 09:40 Realitatea moldovenească views 7332
Scăldatul în lacurile din Chișinău este periculos
Foto: glumesibancuri.ro
09 iulie 2014, 09:40 Realitatea moldovenească views 7332

Scăldatul în lacurile din Chișinău este periculos

Sezonul scăldatului este în toi, însă epidemiologii moldoveni atenționează că scăldatul în bazinele acvatice din Chișinău este extrem de periculos pentru sănătatea oamenilor, informează NOI.md.

Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău, analizele de laborator ale apei din lacurile din parcurile „Valea Trandafirilor" și „Valea Morilor", precum și lacul de la Rîșcani au demonstrat că aceste bazine acvatice nu corespund normelor sanitare.

Astfel, în apă s-au depistat cantităţi supra limită de E.Coli şi enterococi, ceea ce poate provoca boli diareice acute, hepatita virală „A"', meningita seroasă, boli de piele şi alte maladii infecţioase în rîndul populaţiei care se odihnește în aceste zone de agrement.

Totodată, în probele de nisip prelevate de pe toate plajele s-au depistat ouă de helminţi Toxocara Canis. Contactînd direct cu nisipul, în timpul primirii băilor de soare, populația se poate infecta cu ouă de helminţi, care pot declanşa apariţia maladiilor parazitare care afectează organele şi sistemele organismului uman.

Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău atenționează că, pentru a preveni o maladie infecţioasă sau parazitară, este necesară evitarea odihnei în zonele poluate, mai ales scăldatul în bazinele acvatice din capitală.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

lacuri , pericol , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1830 locuitori

Hoginești este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hoginești este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hoginești se află la distanţa de 36 km de orașul Călăraşi și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1830 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.