09 iulie 2014, 09:40 Realitatea moldovenească views 7110
Scăldatul în lacurile din Chișinău este periculos
Foto: glumesibancuri.ro
09 iulie 2014, 09:40 Realitatea moldovenească views 7110

Scăldatul în lacurile din Chișinău este periculos

Sezonul scăldatului este în toi, însă epidemiologii moldoveni atenționează că scăldatul în bazinele acvatice din Chișinău este extrem de periculos pentru sănătatea oamenilor, informează NOI.md.

Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău, analizele de laborator ale apei din lacurile din parcurile „Valea Trandafirilor" și „Valea Morilor", precum și lacul de la Rîșcani au demonstrat că aceste bazine acvatice nu corespund normelor sanitare.

Astfel, în apă s-au depistat cantităţi supra limită de E.Coli şi enterococi, ceea ce poate provoca boli diareice acute, hepatita virală „A"', meningita seroasă, boli de piele şi alte maladii infecţioase în rîndul populaţiei care se odihnește în aceste zone de agrement.

Totodată, în probele de nisip prelevate de pe toate plajele s-au depistat ouă de helminţi Toxocara Canis. Contactînd direct cu nisipul, în timpul primirii băilor de soare, populația se poate infecta cu ouă de helminţi, care pot declanşa apariţia maladiilor parazitare care afectează organele şi sistemele organismului uman.

Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău atenționează că, pentru a preveni o maladie infecţioasă sau parazitară, este necesară evitarea odihnei în zonele poluate, mai ales scăldatul în bazinele acvatice din capitală.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

lacuri , pericol , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
77 locuitori

Pînzărenii Noi este un sat din cadrul comunei Pînzăreni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 77 de oameni. Satul Pînzărenii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.