11 iunie 2014, 17:10 Realitatea moldovenească views 9771
11 iunie 2014, 17:10 Realitatea moldovenească views 9771

Grădina Zoologică din satul Grătiești – o atracție turistică


Foto: prime.md

Grădina Zoologică din satul Grătiești s-a schimbat la față. Animalele și păsările au voliere separate, iar țarcul pentru vietăţi a fost lărgit. Parohul bisericii ”Sfînta Treime”, în curtea căreia se află zoo, spune că i s-a îndeplinit cel mare vis, mai ales că menajeria este vizitată și de turiști.

Parohul bisericii din Grătiești spune că schimbările au fost făcute pentru ca animale să se simtă mai bine, așa că viețuitoarele se simt acum în largul lor. „Cu ajutorul lui Dumnezeu am schimbat volierele, astfel fiecare pasăre îşi are acum cuibuşorul său”, spune părintele Victor.

Menajeria s-a îmbogățit cu o pereche de porumbei, prepelite, dar și fazani. Surpriza însă a venit de la un circar din Orhei, care i-a propus preotului să adăpostească și un pui de urs. „Din motive de securitate noi am refuzat, chiar dacă ni-l dădeau gratis, trebuie să facem doar un volier aici”, precizează părintele.

Slujitorul bisericii spune că menajeria a devenit cunoscută şi peste hotare. „Vin şi copii de la liceu, vin incoace chiar şi de pe peste hotare”, se bucură părintele Victor.

Oamenii din Grătiești se mîndresc cu menajeria bisericii. Ei spun că după slujbă își găsesc aici un refugiu. Cei mai fericiți sunt, însă, copiii.

Numărul necuvîntătoarelor din ograda locaşului a ajuns la 200. O parte din vieţuitoare au fost cumpărate, iar cele mai multe au fost donate de creștini.

Sursa: prime.md

Cuvinte cheie:

animale , turism , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
305 locuitori

Tătărăşeni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Tătărăşeni a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.