11 iunie 2014, 14:20 Realitatea moldovenească views 7245
11 iunie 2014, 14:20 Realitatea moldovenească views 7245

Moldovenii vor primi mai multe medicamente compensate


Foto: infocs.ro

Lista medicamentelor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală s-a extins cu nouă denumiri comune internaţionale, relatează MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), pentru tratamentul maladiilor cardiovasculare, lista s-a extins cu trei grupuri de denumiri comune internaţionale, compensate parţial.

Pentru tratamentul maladiilor aparatului digestiv, lista a fost completată cu o denumire comună internaţională de medicamente. În lista medicamentelor compensate integral au fost incluse preparate noi pentru tratamentul unor maladii rare, cum ar fi mucoviscidoza şi scleroza multiplă. Pentru maladiile oftalmologice sînt compensate integral medicamentele cu substanţa activă travoprostum+timololum, iar pentru bolile psihice - încă două denumiri comune internaţionale.

Medicamentele pot fi găsite în toate farmaciile contractate de CNAM în baza reţetei completate şi eliberate de medicul de familie şi, după caz, a comisiei de specialitate instituţionale republicane sau teritoriale.

În prezent CNAM compensează 87 de denumiri comune internaţionale de medicamente.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
432 locuitori

Halahora de Jos este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 15 km de orașul Briceni, 36 km de stația de cale ferată Ocnița, 223 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 432 de oameni. Satul Halahora de Jos a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.