03 iunie 2014, 15:47 Realitatea moldovenească views 7553
Ce trebuie să știe studenții din Moldova care doresc să studieze în Federația Rusă
Foto: ruvr.ru
03 iunie 2014, 15:47 Realitatea moldovenească views 7553

Ce trebuie să știe studenții din Moldova care doresc să studieze în Federația Rusă

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a emis o notă informativă pentru studenții din țările CSI cu privire la evidența migrațională în Federația Rusă.

Studenţii din anul întîi din CSI, pentru a se înregistra în Federația Rusă, trebuie să se prezinte a doua zi după sosire (dacă nu este o zi de odihnă sau de sărbătoare), la Secția călătorii în străinătate, vize și înregistrare cu pașaportul și cartea de migrație pentru pregătirea și depunerea ulterioară a documentelor la organul teritorial al Serviciului Federal de Migrație pentru înscrierea în evidența migraţională pe 90 de zile. Studenţilor li se eliberează un talon cu privire la evidența migraţională.

Studenţii din anii superiori de studii pot beneficia de evidență migrațională de pînă la un an, în cazul în care prezintă, în termen de 2 zile de la sosirea în ţară, împreună cu pașaportul și cartea de migrație, un certificat de la facultate, confirmat de secţia didactică, cu anexarea copiei contractului (dacă instruirea este în bază de contract).

Pentru prelungirea termenului de înregistrare trebuie, cu 15-20 de zile înainte de expirarea evidenței migraţionale, să se prezinte la Secția călătorii în străinătate, vize și înregistrare, avînd asupra sa următoarele documente: pașaportul, talonul de înregistrare migrațională, cartea de migrație; certificatul de la facultate, Secţia didactică (pentru studenţii anului I ‒ extrasul din ordinul de înscriere la facultate); copia contractului, certificată de către Secţia didactică a facultăţii (dacă instruirea este în bază de contract).

Înscrierea primară în evidența migraţională de pînă la 90 de zile se face gratis timp de 3-4 zile. Prelungirea înregistrării migraționale se face în termen de 7 zile lucrătoare după depunerea documentelor indicate mai sus.

În cazul plecării în afara graniţelor Federației Ruse și revenirii pe teritoriul ei, este necesar ca studenții să se prezinte a doua zi după întoarcere la Secția călătorii în străinătate, vize și înregistrare cu pașaportul și o nouă carte de migrație pentru reînnoirea evidenței migraționale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

studii , Moldova , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.