07 mai 2014, 14:54 Realitatea moldovenească views 8539
Agenţii economici moldoveni participă la expoziţia internaţională
Foto: yapifuari.com.tr
07 mai 2014, 14:54 Realitatea moldovenească views 8539

Agenţii economici moldoveni participă la expoziţia internaţională "Turkeybuild Istanbul"

Un grup de agenţi economici din Republica Moldova, care activează în domeniul construcţiilor, efectuează, în perioada 5 - 7 mai curent, o vizită de afaceri în Istanbul, Turcia, la Expoziţia internaţională specializată "Turkeybuild Istanbul". Misiunea economică este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova şi Asociaţia Exportatorilor din Anatolia (Turcia), informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al CCI.

Scopul vizitei este de a facilita schimbul de experienţă, preluarea noilor tehnologii şi iniţierea relaţiilor de colaborare între oamenii de afaceri din cele două state.

Potrivit lui Mihai Bîlba, şef al Direcţiei relaţii internaţionale a CCI, Expoziţia internaţională de construcţii, materiale şi tehnologii pentru construcţii "Turkeybuild" reprezintă unul din cele mai importante tîrguri specializate din Europa, Orientul Mijlociu şi Regiunea Mării Negre. Tradiţional, la fiecare ediţie a acestui eveniment Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei organizează misiuni economice.

Businessmenii autohtoni vor vizita tîrgul, se vor familiariza cu noutăţile şi tendinţele în domeniul construcţiilor şi vor avea discuţii cu potenţiali parteneri de afaceri.

De asemenea, ei vor participa la Programul internaţional "Misiunea cumpărătorului" şi vor avea întrevederi bilaterale, a mai subliniat Mihai Bîlba.

Următoarea vizită de afaceri similară, organizată de CCI a Moldovei, va avea loc în perioada 10 - 13 iunie curent, la Expoziţia internaţională "Beauty Eurasia", care se va desfăşura la Istanbul.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, volumul comerţului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu Turcia, în anul 2013, a constituit 589 mln dolari SUA, în creştere cu 32% faţă de anul 2012. În această perioadă, exporturile moldoveneşti au fost estimate la 127,14 mln dolari SUA, iar importurile din Turcia au constituit 380,9 mln de dolari SUA.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Turcia , Moldova , economie , expoziție , comert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
50 locuitori

Lîsaia Gora este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Lîsaia Gora alcătuia 50 de oameni în anul 2012. Satul Lîsaia Gora a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.