02 aprilie 2014, 16:10 Realitatea moldovenească views 10597
Moldovenii pot obţine granturi de studiu şi cercetare în SUA
Foto: moldpres.md
02 aprilie 2014, 16:10 Realitatea moldovenească views 10597

Moldovenii pot obţine granturi de studiu şi cercetare în SUA

Cercetătorii, profesorii universitari şi experţii din Republica Moldova pot obţine granturi de cercetare sau studiu în Statele Unite ale Americii. Concursul anual pentru oferirea acestora a fost anunţat de Ambasada SUA la Chişinău, comunică MOLDPRES.

Granturile vor fi oferite pentru anul academic 2015-2016 în cadrul Programelor Fulbright Scholar, Fulbright Faculty Development şi Hubert H. Humphrey Fellowship.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA în Republica Moldova, există condiţii specifice pentru fiecare program, de exemplu, cetăţenia Republicii Moldova şi domiciliu permanent în ţară, abilitatea de a scrie şi vorbi în limba engleză şi experienţă în domeniul profesional.

Programele oferă oportunităţi egale tuturor solicitanţilor şi nu fac discriminări pe baza de rasă, culoare, sex, religie, origine naţională sau etnică, limba maternă, handicap sau invaliditate.

Cererile on-line trebuie depuse pînă la 2 iunie 2014. Mai multe informaţii despre aceste programe şi formulare electronice sînt disponibile la adresa http://moldova.usembassy.gov .

Cuvinte cheie:

SUA , Moldova , studiu , savanti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
916 locuitori

Meşeni este un sat şi comună din raionul Rezina. Meşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Meșeni este situat la o distanță de 40 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 916. Satul Meșeni este menționat documentar la 27 aprilie 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.