21 martie 2014, 16:02 Realitatea moldovenească views 9366
Recensămîntul populației Moldovei transferă pentru luna mai
Foto: trm.md
21 martie 2014, 16:02 Realitatea moldovenească views 9366

Recensămîntul populației Moldovei transferă pentru luna mai

Perioada de organizare a recensămîntului din 2014 va fi modificată. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat la  20 martie, în primă lectură, de Parlament. Potrivit proiectului, recensămîntul planificat pentru perioada 1-14 aprilie, se va desfăşura în perioada 12-25 mai curent.

Vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, a declarat că data este schimbată pe motiv că, 50% din cheltuielile pentru pregătirea şi desfăşurarea recensămîntului sînt acoperite din surse externe, care vor deveni accesibile abia la sfîrşitul lunii martie.

Totodată, legea va fi completată cu o nouă noţiune - „spaţiu colectiv de locuit”. Cu această noţiune vor fi notate căminele, hotelurile, azilurile, centrele de plasament şi reabilitare, casele de copii.

De asemenea, pe lîngă întrebările stabilite anterior, cetăţenii vor trebuie să mai răspundă dacă desfăşoară activităţi de voluntariat şi dacă sunt în căutarea unui loc de muncă. Oamenii vor mai fi întrebați despre codul personal, sursele de venit şi dificultăţile în activităţile de bază zilnice.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , recensamint , populatia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
510 locuitori

Novosavițcaia este o localitate stație de cale ferată din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 97 km de Chișinău. Populaţia stației de cale ferată Novosavițcaia alcătuia 510 oameni în anul 2004. Localitatea stație de cale ferată Novosavițcaia a fost inaugurată în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.