03 martie 2014, 14:39 Realitatea moldovenească views 14718
Blănurile moldoveneşti pe podiumurile mondiale
Foto: 121.ro
03 martie 2014, 14:39 Realitatea moldovenească views 14718

Blănurile moldoveneşti pe podiumurile mondiale

Blănurile purtate de renumitele manechine din întreaga lume sunt realizate din şinşilele crescute în Republica Moldova. Este o afacere destul de profitabilă, susţin specialiştii, doar că necesită investiţii. În acest sens tinerii antreprenori au apelat la Programul PARE 1+1.

Cei care s-au avîntat în această afacere susțin că a fost greu de la început deoarece a trebuit să investească circa 200 de mii de lei, dar s-a meritat efortul. „Blana de șinșilă se asociază cu obiectele de lux, așa că nu ducem lipsă de cumpărători", a declarat pentru Mesager, un fermier, specializat în această afacere.

Fermierul susține că la mare căutare este şi carnea de şinşilă. Oamenii de afaceri din Moldova afirmă că şi-au găsit şi piaţă de desfacere în acest sens.

Blana de şinşilă este una dintre cele mai scumpe din lume. Preţul diferă în funcţie de calitate şi mărime. O blană de 30-35 de centimetri costă în jur de 200 de dolari, dar poate ajunge și la peste o mie de euro.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

moda , produse moldovenesti , lume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2486 locuitori

Colicăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Colicăuţi şi Trestieni. Suprafaţa totală a localităţilor din cadrul comunei alcătuieşte aproximativ 3.70 kilometri pătraţi. Satul Colicăuţi este situat la o distanţă de 7 km de  orașul Briceni. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Prima atestare documentară a satului Colicăuţi din âinutul Hotin datează din iulie 1575. În vechime satul s-a numit Culiceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.