20 ianuarie 2014, 14:31 Realitatea moldovenească views 6871
Sesiunea extraordinară a Parlamentului nu va avea loc
Foto: trm.md
20 ianuarie 2014, 14:31 Realitatea moldovenească views 6871

Sesiunea extraordinară a Parlamentului nu va avea loc

Coaliţia Pro-europeană a anunţat că nu va participa la sesiunea extraordinară a Parlamentului, convocată la solicitarea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Astfel, şedinţa programată pentru astăzi a fost amînată din lipsă de cvorum, informează MOLDPRES.

Deputaţii urmau să discute despre situaţia creată în ultima perioadă în mass-media. La şedinţă s-au înregistrat 41 de deputaţi. „Constat lipsa cvorumului, deci şedinţa nu poate avea loc”, a declarat Preşedintele Parlamentului Igor Corman.

“Este poziția noastră consolidată de a nu participa la acest circ inventat de comuniști. Noi optăm pentru găsirea soluţiilor şi nu pentru isterizare şi folosirea unor subiecte în scopuri electorale”, a spus liderul PD Marian Lupu.

Valeriu Streleţ, lider al fracţiunii PLDM, a afirmat că dezbaterile la acest subiect trebuie să se încheie cu adoptarea unor amendamente legislative, care vor fi prezentate în timpul apropiat de un grup de lucru. “Este evident că nu libertatea presei îi deranjează pe reprezentanţii opoziţiei comuniste”, a adăugat Streleţ.

“N-ar fi cazul să ne lăsăm atraşi în nişte dezbateri de genul moţiunilor de cenzură. Nu comuniştii sînt cei care ar trebui să ne dea nouă lecţii de democraţie. Nu vom participa la acest spectacol ieftin”, a opinat liderul liberalilor reformatori, Ion Hadîrcă.

Parlamentul urma să se întrunească astăzi într-o sesiune extraordinară pentru a discuta situaţia creată în mass-media, notează MOLDPRES.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

mass-media , parlament , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1516
Populația:
1259 locuitori

Oneşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Onesti si Strimbeni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 68 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1259 de oameni. Satul Onești a fost menționat documentar în anul 1516.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.