27 decembrie 2013, 12:46 Realitatea moldovenească views 9170
27 decembrie 2013, 12:46 Realitatea moldovenească views 9170

În Moldova absolvenţii de liceu ar putea aplica online la universităţi


Foto: moldpres.md

Absolvenţii de liceu ar putea aplica online la universităţi începînd cu anul viitor. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul educaţiei, Maia Sandu, în cadrul unui club de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit şefei Direcţiei învăţămînt superior de la Ministerul Educaţiei, Nadejda Velişco, în prezent se creează un sistem special care ar permite candidaţilor să depună toate documentele şi datele necesare online.

„Prin această reformă sperăm să reducem atît timpul necesar pentru depunerea actelor, cît şi corupţia în cadrul comisiei de admitere", a menţionat Velişco.

La sfîrşitul perioadei de admitere, universităţile vor primi lista tuturor candidaţilor împreună cu informaţiile necesare, iar cei admişi vor fi selectaţi în baza unei formule.

Sistemul urmează a fi finanţat din proiectul e-transformare a guvernării, precum şi din surse bugetare. În anul curent au fost oferite peste 20 de mii de locuri la studii în universităţi.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

servicii , universitatea , studii , admitere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1485
Populația:
8644 locuitori

Băcioi este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica, Băcioi, Străisteni și Brăila. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8644 de oameni. Satul Băcioi a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.