24 decembrie 2013, 09:45 Realitatea moldovenească views 8967
24 decembrie 2013, 09:45 Realitatea moldovenească views 8967

Ambasadorii UE au aprobat propunerea Comisiei Europene privind liberalizarea regimului de vize pentru R. Moldova

Foto: moldpres.md

La data de 20 decembrie, la Bruxelles, urmare a propunerii Preşedinţiei lituaniene a UE, ambasadorii statelor membre ale UE au susţinut propunerea Comisiei Europene de amendare a Regulamentului UE 539/2001 privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru călătoriile de scurtă şedere în spaţiul Schengen, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

MAEIE salută decizia Ambasadorilor UE care reprezintă încă un pas important în procesul decizional al UE privind liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova.

În conformitate cu procedurile UE, adoptarea finală a deciziei de liberalizare a vizelor urmează a fi formalizată de către Consiliul UE şi Parlamentul European la începutul anului 2014.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

UE , Moldova , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4279 locuitori

Chişcăreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Slobozia-Chișcăreni, Chișcăreni. Localitatea este situată pe cursul de sus al rîului Ciulucul de Mijloc, la distanța de 21 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4279 de oameni. Satul Chișcăreni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.