Poliţa de asigurare medicală va costa 4056 de lei
Foto: tv7.md |
Poliţa de asigurare medicală obligatorie, pentru persoanele neangajate oficial în cîmpul muncii, va costa în anul viitor 4056 de lei. În cazul salariaţilor, contribuţia obligatorie în bugetul asigurărilor medicale va fi de 8% din retribuţia muncii, împărţită proporţional între angajat (4%) şi patron (4%). Comparativ cu anul 2013, contribuţia în sistemul asigurărilor medicale obligatorii este mai mare cu un punct procentual.
Potrivit estimărilor, după majorarea primei de asigurare, contribuţiile patronilor vor creşte cu 22 lei lunar sau cu 264 lei anual pentru fiecare angajat.
Persoanele neangajate care îşi vor procura poliţa medicală în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi o vor obţine la jumătate de preţ, ca şi în anii trecuţi.
Pentru anul 2014, în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală se preconizează să fie incluse 59 de mii de persoane care au obligaţia de a achita prima de asigurare în mod individual, faţă de 51 de mii în 2013.
Proiectul de lege privind fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2014 a fost votat de Parlament în prima lectură, la 19 decembrie, urmînd să mai fie supus votului în lectură finală.
Proiectul prevedere venituri în sumă de 4,7 miliarde de lei şi cheltuieli de 4,8 miliarde de lei. Comparativ cu acest an, se preconizează că veniturile şi cheltuielile vor creşte cu 14,7% şi, respectiv, 11,7%.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XVIII
- Populația:
- 59 locuitori
Ocniţa-Ţărani este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Ocniţa-Ţărani a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.
Comentarii
(0)