12 decembrie 2013, 15:25 Realitatea moldovenească views 5854
12 decembrie 2013, 15:25 Realitatea moldovenească views 5854

Atenție șoferi! Pe traseele naționale au fost blocate mai multe autoturisme


Foto: moldpres.md

Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au avut 24 de intervenţii pe parcursul ultimelor 24 de ore. Majoritatea din ele au fost îndreptate la deblocarea şi tractarea mijloacelor de transport blocate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile pe şoselele din ţară, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor SPCSE, o intervenţie cu implicarea salvatorilor a avut loc în seara zilei de miercuri pe traseul Hînceşti–Lăpuşna. Din cauza poleiului, pe şosea a rămas blocat un autocamion de model „Volvo”. La faţa locului a intervenit efectivul Unităţii salvatori şi pompieri din raionul Hînceşti.

Alte două acţiuni de tractare au fost necesare în dimineaţa zilei de 12 decembrie în oraşul Rezina şi în apropierea oraşului Leova. Un autocamion de model „MAN” a rămas blocat din cauza poleiului, iar un microbuz de model „Fiat” nu a mai reuşit să se deplaseze după ce anvelopele au cedat. În ambele cazuri, angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au intervenit efectuînd lucrări de tractare.

Conform informaţiilor operative oferite de Administraţia de Stat a Drumurilor, în ţară, la curăţarea zăpezii şi împrăştierea materialelor antiderapante au fost implicate 165 de unităţi de tehnică. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează conducătorii auto să-şi echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă, iar în portbagaj să ţină lanţuri antiderapante.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

drum , Moldova , zapada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
2000 locuitori

Duşmani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Duşmani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 6 km de orașul Glodeni și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2000 de oameni. Satul Dușmani a fost atestat documentar în anul 1508.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.